Uurwerkmaker

Vindingrijkheid en oog voor detail. Daar moet je als uurwerkmaker zeker over beschikken. Je repareert of restaureert mechanische horloges, klokken en andere fijne mechanieken. Daarnaast voer je servicewerkzaamheden uit aan kwartshorloges en tal van microtechnische elektronica  gestuurde apparatuur.

De uurwerktechniek is voortdurend aan veranderingen onderhevig. Je moet als horlogemaker dus bij de tijd blijven en de modernste mechanieken kennen. Je werkt namelijk zowel met splinternieuwe als heel oude horloges, met soms een zeer hoge financiële en/of emotionele waarde. Verder is kennis van verschillende materialen, horlogekasten en bandsystemen belangrijk. De meeste horlogemakers werken in loondienst bij reparatieateliers. Als reparateur of restaurateur van klokken en speeldozen e.d. moet je gevoel hebben voor detail en esthetiek van het object. Je werkt vaak alleen of in een klein team, vaak met ambachtslieden uit een andere dicpline. Zoals een meubelmaker, een schilder of een glazenier.

Iets voor jou?
Beschik jij over het zogenoemde ‘fingerspitzengefühl’ voor horloges? Ben je rustig en accuraat? Bijt je je graag vast in mechanische of elektronische problemen? Dan is een opleiding tot uurwerkmaker iets voor jou.

Kijk ook op: www.mooivak.nl

De opleiding

Uurwerkmaker, uitstroom horlogemaker
Duur:4 jaar
Niveau: 4

BOL, dagonderwijs

 

Uurwerkmaker, uitstroom klokkenmaker

Duur:4 jaar
Niveau: 4

BOL, dagonderwijs

 

Uurwerkmaker, uitstroom uurwerkmaker

Duur:4 jaar
Niveau: 4

BOL, dagonderwijs


Opleidingslocatie
ROC Zadkine Vakschool Schoonhoven
Mr. Kesperstraat 10
2871 GS Schoonhoven

Inschrijven
Inschrijven kan via ROC Zadkine Vakschool Schoonhoven, telefoonnummer 0182 303250.
Kijk ook op:
www.de-vakschool.nl of
www.zadkine-techniek.nl