Pianotechnicus

Jij zorgt ervoor dat een pianist zuiver en probleemloos zijn instrument kan bespelen. Want met jouw uitstekende gehoor stem je de piano of vleugel. Bovendien zorg je ervoor dat het speelmechanisme optimaal functioneert. Ook beschik je als pianotechnicus over de nodige technische kennis en vaardigheden om onderhouds- of reparatiewerkzaamheden te verrichten aan dit bijzondere muziekinstrument.

Piano's en vleugels reviseren, repareren en onderhouden is een vak apart. Als pianotechnicus werk je vanuit je eigen bedrijf of als medewerker van een ambachtelijk bedrijf. Je komt regelmatig bij de mensen thuis om hun piano of vleugel te stemmen en te onderhouden. Ook stem en onderhoud je piano's en vleugels in muziekscholen, conservatoria, theaters en muziekcentra. Reparatie- en revisiewerkzaamheden voer je meestal zelf uit in de werkplaats. Of je schakelt je collega's of andere deskundigen in. Je werkt veelal met materialen als hout, metaal, ivoor, leer, vilt en kunststoffen.

Iets voor jou?
Heb je gevoel voor techniek en een goed (muzikaal) gehoor? Dan is de opleiding tot pianotechnicus iets voor jou!

De opleiding

Duur: 3 jaar
Niveau: 3
B0L, dagonderwijs

Opleidingslocatie:
Hout- en Meublileringscollege
Afdeling OCP
Arlandaweg 173-175
1043 HR Amsterdam

Inschrijven
Wil je je inschrijven of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hout- en Meublileringscollege, telefoonnummer 020 680 28 28. Of stuur een e-mail naar info@hmcollege.nl. Kijk ook op www.hmcollege.nl