Leestenmaker

De leestenmaker is van alle markten thuis. Je houdt je bezig met het maken van de leest, het opbouwen en modelleren van een orthopedische schoen, het monteren van de binnenvoering, het snijden van het bovenwerk en het afwerken van de schoen. Ook het opbouwen van prothesen en orthesen voor voeten en onderbenen hoort erbij.

Een leestenmaker werkt met veel verschillende materialen. Van leer tot hout en kurk. Je maakt leesten van gips, kunststof en hout. Je werkt nauwkeurig aan inlays, supplementen, voeringschoenen, revalidatieschoenen, orthesen, prothesen, proefschoenen en verbandschoenen. Je controleert, snijdt en monteert zelf de onderdelen van de schoen. Ook het snijden van voeringdelen en passchoendelen is één van je taken. Omdat je veel met machines werkt, valt ook het klein onderhoud daaraan onder jouw verantwoordelijkheid.

Iets voor jou?
Ben je kritisch en accuraat? En werk je graag met je handen en met machines? Dan is de opleiding tot leestenmaker voor jou!

De opleiding

Duur: 3 jaar
Niveau: 3
BBL, werken en leren

Opleidingslocatie:
Dutch HealthTec Academy
St. Laurensdreef 22
3565 AK  Utrecht

Inschrijven
Wil je je inschrijven of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de Dutch HealthTec Academy,
telefoonnummer 030 630 35 55. Of stuur een e-mail naar info@dhta.nl

Let op!
Het leerjaar start in september. Je inschrijving moet voor 1 oktober binnen zijn. Voor deze opleiding is een leerbedrijf verplicht. Zoek hier een geschikt leerbedrijf