Juwelier

Het beroep van een juwelier is zo veelzijdig als een briljant. Je geeft klanten deskundig advies bij de aanschaf of reparatie van een sieraad. Je vertelt een klant bijvoorbeeld van welk materiaal een bepaalde armband is gemaakt en wat voor stenen er in de ring van zijn voorkeur is verwerkt.
 
In het juweliersvak heb je bovendien te maken met modetrends. Het is dus van belang dat je kennis ‘up to date’ blijft. Het bezoeken van vakbeurzen is een goede manier om je kennis bij te spijkeren. Verzorging van de etalage is ook een belangerijk aspect van het vak. De etalage is namelijk het visitekaartje van de winkel. Verder moet je een goede inschatting kunnen maken van de waarde van edelstenen en metalen. Je werkt meestal in een team en in nauwe samenwerking met de edelsmid, uurwerkmaker en graveur. Wil je juwelier worden? Dan kies je voor een breed beroep met een gouden randje!
 
Iets voor jou?
Zie jij toekomst voor jezelf in de in- en verkoop en presentatie van sieraden? Vind je het leuk om je te verdiepen in de kwaliteit van deze producten en in modetrends? Heb jij managementcapaciteiten of wil je leidinggeven aan een team? Dan is de opleiding tot juwelier iets voor jou!

Kijk ook op www.mooivak.nl

De opleiding

Duur: 4 jaar
Niveau: 4
BOL, dagonderwijs

Opleidingslocatie
ROC Zadkine Vakschool Schoonhoven
Mr Kesperstraat 10
2871 GS Schoonhoven

Inschrijven
Inschrijven kan via ROC Zadkine Vakschool Schoonhoven, telefoonnummer 0182 303250.
Kijk ook op:
www.de-vakschool.nl of
www.zadkine-techniek.nl